Over ons

aartie‘Wandelen is therapeutisch’

Wandelgroep Vaipredi wandelt elke maandag en donderdag een stuk door Almere. Iedereen die wil kan, gratis, aanhaken en meewandelen. Wandelgroep Vaipredi is in een jaar tijd flink gegroeid.

Wandelgroep Vaipredi kreeg vorig jaar de Growing Green-speld voor het gezonde karakter van de activiteit. Oprichter Aartie Badal (foto hiernaast) werd eerder benoemd tot Buitengewone Buitenaar voor haar vrijwillige inzet in Buiten, onder andere voor Vaipredi maar ook voor Inspiratie Inc.

Aartie Badal: “Het geeft mij een goed gevoel om iets voor mijn medemens terug te mogen doen. Ik was opzoek naar iets waarbij de drempel ook financieel laag is aangezien mijn doelgroep de minima en alleenstaanden is.  Tot mijn tante belde of we mee wilden lopen met een wandeltocht voor het KWF. Daar ontmoette ik de oprichter van een wandelgroep in Den Haag waar mensen kosteloos mee konden wandelen. Dat vond ik een leuk idee: wandelen is goed voor je gezondheid, mijn kinderen kunnen mee en het kost niks. In april 2015 ben ik begonnen en er kwamen snel meer en meer mensen bij. Ik merk dat er behoefte aan is omdat mensen tijdens het wandelen hun verhaal kwijt kunnen. Mensen vinden mij makkelijk benaderbaar en mensen willen graag dingen met mij delen. Het is bijna een sociaal maatschappelijk netwerk: als het nodig is stuur ik mensen door naar bijvoorbeeld een huisarts, psycholoog of maatschappelijk werk. We kennen elkaars verleden en dat maakt het praten makkelijker. Wandelen doet me goed, het is therapeutisch.”

Niet alleen wandelaars zijn enthousiast over Vaipredi, ook ondernemers. Het 1-jarig bestaan is ondersteund door ondernemers die medailles, goodybags met eten en drinken en een locatie sponsorden. “We hebben het leuk met elkaar. Als het lukt gaan we binnenkort ook overdag wandelen.”

Aartie voorafgaand aan een wandeling even een berichtje sturen via haar email : sawitrie-badal@live.nl .Vaipredi Almere is voldoende om mee te wandelen. “Meestal lopen we wel met rond de acht of negen mensen. En dan in de avond, om zes of zeven uur vertrekken we.”